Använd öppen data för att utveckla innovativa och digitala lösningar för ett sammanhållet & hållbart Stockholm

Stockholm är en av Europas snabbast växande städer. I Stockholms stads Vision 2040 om ett Stockholm för alla, framgår det att Stockholm ska bli världens smartaste stad. Stockholm ska vara ett hållbart och inkluderande samhälle. De möjligheter och fördelar som digitaliseringen medför ska omfatta alla grupper i samhället, gamla som unga, it-vana som it-ovana. Det ska vara ett samhälle där tillväxt, innovation, låg miljöpåverkan, jämlikhet och tillgänglighet är en självklarhet.

För att ta Stockholms stad närmre visionen bjuds nu innovatörer, startups, entreprenörer och studenter med flera in till den internationella tävlingen Open Stockholm Award 2016.

För att tävla behöver du använda Stockholms stads öppna data för att skapa en digital tjänst, så som en app, webbtjänst eller produkt. Målsättningen för tjänsten bör vara att göra Stockholm bättre för de som lever, bor eller vistas här.

Vinnarna kommer att dela ett pris på 100 000 kronor. Om du inte vill vara med och tävla, men ändå har en bra idé, kan du dela med hashtag: #opensthlm.

Tävlingarna

Tävlingen består av två deltävlingar där du kan medverka med din idé. Temat för tävlingen är Stockholms stads vision 2040 om ett Stockholm för alla.

Tävling #1

Ett ekonomiskt hållbart Stockholm & Ett klimatsmart Stockholm

Tävling #1 är avslutad

Finalisterna för tävling #1 är: Smartline, Sun4You, Asthma Watch, The Pulse of Stockholm, Foonergy App, DigitArch.


Tävling #2

Ett sammanhållet Stockholm & Ett demokratiskt hållbart Stockholm

Tävling #2 är avslutad

Finalisterna för tävling #2 är: From smart community to smart city, Open Air Stockholm, Stockholm Garden, Stockholm City App Store, Real-time open data alerts to your pocket, Stockholm’s Public Spaces.

Öppen globalt för alla som har fyllt 18 år.

Så går du med i tävlingen

Vill du få mer inspiration, veta mer och utveckla din lösning tillsammans med andra?

Delta i våra hackathonevent!

Mobile Institute Logo

Hackathon #1

IoT for Real med Mobile Institute

22 Juni 2016

Ta reda på mer
Openlab Logo

Hackathon #2

Tillsammans med Openlab

17 September 2016

Ta reda på mer